Hibrid és elektromos autók szervize

Szervizünk a régió Hibrid rendszer szakértője

Egy Hibrid vagy elektromos hajtással rendelkező autó javítása speciális szakértelmet igényel és a jelenlegi tapasztalat azt mutatja, hogy még a gyártók márkaszervizei sem igazán felkészültek a technológia megfelelő szervizelésére. Egy Hibrid hajtással rendelkező jármű normál szervize is különleges figyelmet és eszközöket igényel, hiszen az akkumulátorban lévő áram közvetlen veszélyt jelenthet a szerelőre.

A Hibrid rendszer meghibásodása esetén pedig kizárólag megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szerelőt bízz meg a javítással. A tapasztalat hiánya, a nem megfelelő szerszámkészlet komoly károsodást okozhat az egyébként költséghatékonyan javítható rendszerben.

Szervizünk a Hibrid rendszer javításhÁoz szükséges képesítéssel és speciális szerszámokkal, Hibrid akkumlátor TeszTelést és javítást lehetővé tevő eszközökkel rendelkezik

Hibrid Szerviz Szolgáltatások

1
Szervizelt hibrid autó
1
Javított akkumulátor pakk
1
Cserélt cella
+ 10 %
Kapacitás növelés

A tévhitekkel ellentétben a Hibrid vagy tisztán elektromos autókban található akkumulátor nagyrésze javítható, az akkumulátort érintő meghibásodások többségében nincs szükség a teljes akkumulátor pakk cseréjére, elegendő csak a megfelelő javítási feladatokat elvégezni.

Szervizünkben akkumulátorhiba esetén minden esetben egy teljes körű diagnosztikát végzünk, amellyel az akkumulátor kapacitása, az akkumulátor cellák egyenkénti állapota, a hiba esetleges oka feltárható.

 

Tudtad? A Hibrid vagy elektromos hajtású autók esetén a klíma nem csak az utastér komfortjáért felel, bizony kiemelkedő szerepe van az akkumulátor pakk állapotának megóvásában, megfelelő működésének biztosításában. A klímahűtés biztosítja az akkumulátornak, hogy megfelelő hőmérséklet tartományban üzemeljen, védi az esetleges túlmelegedéstől. Létezik léghűtéses típus, külön vízkör hűtéses és van amikor a cellák közvetlen klímahűtéssel vannak ellátva.

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a nem hozzáértő személy által végzett klímatöltés is komoly károkat okozhat a nagyfeszültségű elektromos rendszerben ezért fontos, hogy a hibrid vagy elektromos hajtású autók klímájának szerelését megfelelő technológiai ismeretekkel rendelkező szakemberre bízd.

Az általános szerviz mind a hibrid, mind a tisztán elektromos hajtású járműveket is érinti, sőt a hibrid hajtás esetén a benzin vagy diesel üzemű motorok ugyan úgy igénylik a rendszeres szervizelést, mint a hagyományos hajtású járművek.

Sőt! A hibrid hajtás esetén – konstrukciótól függően – a benzin vagy diesel motor jellemzően az akkumulátor töltését szolgálja elsősorban és a hajtásláncban kisebb szerep hárul rá, így más igénybevételt is kap a motor. Gyakran üzemelnek rövid ideig, sűrűbb a leállás – újraindítás ciklus, ami zord időjárási körülmények között nagyobb terhelést is jelenthet a motornak, ezért speciális hibrid kenőanyagok használata javasolt.

Természetesen a hagyományos javítási feladatokat a legtöbb szerviz képes lenne ellátni, de nem árt tudni, hogy a magas feszültségű rendszerrel szerelt autókat csak speciális képesítéssel és szigorú követelmények mellett lehet elvégezni, hiszen a nagyfeszültséggel rendelkező akkumlátor baleset- és életveszélyessé válhat, valamint a szakszerűtlen kezelés következtében költséges károkat is okozhatnak a nagyfeszültségű elektromos rendszerben.

Még általános javítási igények esetbén is javasolt szakértő szervizhez fordulni. 

blank

Kapcsolat

6728 Szeged Napos út 9.

Nyitvatartás: H-P: 8:00-17:00
Sz-V: Zárva